Vijesti

Srbi da zaštite svoju imovinu u Federaciji BiH

Direktor Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon pozvao je Srbe porijeklom iz Federacije BiH da se jave u kancelarije za pravnu pomoć Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove da bi zaštitili svoju imovinu u FBiH.

- U toku je proces usklađivanja zemljišnjih knjiga i katastra u cijeloj FBiH i tokom tog procesa vlasnici imovine, nosioci prava mogu da izgube sve što imaju, a da o tome ne budu čak ni obaviješteni. Ako se jave na vreme sve to može da bude sačuvano veoma lako i brzo, a takođe može da bude komplikovano i ide sudskim procesom ako se propusti prilika - rekao je Gujon novinarima na Palama.

On je pojasnio da nije sporno usklađivanje nego način kako se to vrši, a da nema obavještavanja ljudi, jer niko ne dobija lično pismo u kojem piše "vrši se usklađivanje vaše imovine - javite se".

- To je uradila Republika Srpska koja je poslala pismo svakom čovjeku, bilo da je Srbin, Hrvat, Bošnjak ako je nosilac prava u Republici Srpskoj. Očekujem od drugih da rade isto tako - istakao je Gujon.

On je dodao da su više od 400.000 Srba porijeklom iz FBiH nosioci prava u Federaciji, a, nažalost, ne mogu tamo da žive i nisu obaviješteni o tom procesu.

Kancelarija za pravnu pomoć postoji u Banjaluci, Bijeljini, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Istočnom Sarajevu i Zvorniku, a građani se mogu javiti u bilo koju području jedinicu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i ostaviti svoje podatke, nakon čega će ih kontaktirati pravnici.

Zainteresovani građani mogu da se jave na telefon 00387 55 490 940 i imejl pravnapomoc.banjaluka@rgurs.rs.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog