Banja Luka

Banjaluka: Za prvo i drugo dijete 250 KM, za treće 350, a za četvrto ili peto 1.000 KM

Grad Banja Luka započeće 1. novembra isplatu podrške za porodilje sa područja grada Banja Luka, koje su stekle potomstvo u 2021. godini.

-Svaka majka koja dobije prvo i drugo dijete,  dobiće od Grada 500 KM i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM. Svako treće dijete nagradićemo sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan. Za svako četvrto, peto, šesto dijete biće isplaćena podrška  Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je istakao da je ovo veliki dan za naš grad, za našu Banju Luku, kazavši da ga raduje što su baš u „Nedjelji djeteta“ najavljene nove pronatalitetne politike, kojim će biti obezbijeđena najveća direktna podrška Grada za naše porodilje.

-Želimo da svaki rođendan svog djeteta slavite sa Gradom, jer smatram da je demografska politika suština svih politika. Ona je nešto što je najvažnije, jer bez djece, bez porodica kao stuba naše države i našeg društva nema ničega – poručio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima porodilje, koje su potomstvo stekle, počevši od 1. januara 2021. godine moći će predati zahtjeve Gradskoj upravi već od 21. oktobra, a porodilje, koje potomstvo budu sticale do kraja godine će imati rok od 60 dana da dostave potrebnu dokumentaciju, kako bi se isplatila predviđena naknada.

On je naglasio da će ovom mjerom biti obuhvaćeno oko 2.000 porodica, a Grad je za tu namjenu izdvojio oko 1,2 miliona KM.

 
Izvor: banjaluka.rs.ba 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog