Vijesti

Srpska mora mijenjati još pet zakona zbog agencije za lijekove

Za osnivanje agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske, osim nedavno usvojenog Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, biće potrebna izmjena ili dopuna još nekoliko zakona, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Iz Ministarstva navode je da je donošenjem novog zakona, koji je Narodna skupština usvojila u srijedu, 20. oktobra, potrebno izmijeniti i dopuniti Zakon o republičkoj upravi i Zakon o državnim službenicima, pišu Nezavisne novine.

Osim toga, neophodna je i izmjena i dopuna Zakona o poreskom sistemu i Zakon o inspekcijama Republike Srpske.

- Donošenje pomenutog zakona podrazumijeva dopunu Zakona o republičkoj upravi na način da se predvidi postojanje i nadležnost agencije za lijekove i medicinska sredstva Srpske - navode u Ministarstvu.

U Ministarstvu pojašnjavaju da se agencija za lijekove i medicinska sredstva osniva radi obezbjeđivanja sistema lijekova i medicinskih sredstava za upotrebu u humanoj medicini, za proizvodnju, ispitivanje i promet lijekova i medicinskih sredstava, sistema nadzora nad lijekovima i medicinskim sredstvima i drugih pitanja značajnih za ovu oblast.

Iz Ministarstva naglašavaju i da je zdravstvena zaštita djelatnost od opšteg interesa za Republiku te, u skladu sa Ustavom Srpske, Republika uređuje i obezbjeđuje zdravstvo.


Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog