Vijesti

У Српској 250 новозаражених, преминуло 14 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 770 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 250 особa.

Ради се о 114 мушкарацa и 136 жена, од којих је 61 млађе, 128 средње и 61 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 66 особа је из Бањалуке, 33 из Бијељине, 15 из Добоја, по 13 из Лакташа и Приједора, 11 из Градишке, осам из Гацка, по седам из Модриче и Угљевика, по шест из Дервенте, Зворника, Прњавора и Шамца, по пет из Рудог, Српца и Челинца, четири из Теслића, по три из Брода, Вишеграда, Петрова, Рибника и Фоче, по двије из Билеће, Костајнице, Требиња и Чајнича и по једна из Власенице, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Котор Вароша, Лопара, Милића, Пала, Сребренице, Хан Пијеска, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 14 смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и осам жена, млађе, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, по двије из Шипова, Зворника и Приједора и по једна особа из Бијељине, Рибника, Прњавора, Челинца и Градишке.

До сада је у Републици Српској потврђено 81.014 случајева вируса корона, а преминулe су укупно 4.654 особе код које је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестиране су укупно 335.992 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 572, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 188, а у осталим болницама 384. На респиратору су 53 особе (22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама). 

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 6.124 особе.

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog