Banja Luka

Petar Grašo i Ana Bekuta na dočeku Nove godine u Banjoj Luci

Petar Grašo i Ana Bekuta, dvije velike regionalne zvijezde, nastupiće u Banjaluci povodom obilježavanja Međunarodne Nove godine.

Kako su naveli iz Gradske uprave, dva velika koncerta, koja će biti održana u centru grada, poklon je svim sugrađanima, ali i svim turistima koji rado borave u Banjaluci, a posebno u toku novogodišnjih praznika.

"Tako su u planu dvije koncertne večeri, koje se održavaju na dan proslave Međunarodne nove godine, 31. decembra ove godine te prvog dana Nove godine, a koje će zasigurno u Banjaluku privući veliki broj turista iz zemalja okruženja, kao što je to i bio slučaj I prethodnih godina", naveli su iz Gradske uprave.

Namjera grada kao organizatora, kako navode, jeste da svim sugrađanima ponudi što bolji, atraktivniji i kvalitetniji program koji bi samim tim i doprinio većoj posjeti turista iz zemalja regiona, te iz inostranstva.

"Upravo zbog toga je odlučeno da jedne večeri bude upriličen cjelovečernji koncert zabavne muzike, a druge večeri program narodne muzike", dodali su iz Gradske uprave.

Pored navedenih izvođača, učestvovaće i umjetnici i izvođači iz grada na Vrbasu, kako bi se na taj način podržala i promovisala i domaća muzička scena.

Naime, Organizacioni odbor za obilježavanje novogodišnjih praznika u Banjaluci - "Banjalučka zima 2021/2022" usvojio je koncept obilježavanja novogodišnjih praznika koji se sastoji od četiri događaja:

Dječija nova godina, koncert povodom Međunarodne nove godine 31. decembra, koncert u Novoj godini 1. januara 2022. godine i obilježavanje Pravoslavne nove godine.

Podsjećaju da grad, zbog ograničenih finansijskih sredstava, i dalje traga za donatorima, koji bi pomogli da ovaj događaj bude na zavidnom, regionalnom nivou.

Podsjećamo, zbog pandemije virusa korona prošle godine nije organizovana proslava Nove godine.

 

Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog