Politika

Dodik: Izetbegovićev čas istorije za zbijanje šale u trenucima dokolice

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je Bakir Izetbegović spletke i neozbiljnost sa političkog terena prenio i na teren istorije.

- Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali. Kada je od dobrog Srbina postao "dobri Bošnjak" - ne znamo, isto kao što ne znamo odakle takve istorijske fantazije kod Bakira Izetbegovića - rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su stanovnici BiH prije nekoliko vijekova bili jedan narod - Dobri Bošnjani, a da su nacije formirane u 19. i 20. vijeku.

Dodik je podsjetio Izetbegovića da su Srbi autohton narod i na teritoriji Hercegovine, i na teritoriji Bosne vijekovima unazad o čemu postoje ozbiljni istorijski izvori dostupni svima.

- Da je situacija u BiH manje opterećena ozbiljnim problemima i teškim temama koje, nažalost, često diktira i istorija, ovaj Izetbegovićev čas istorije služio bi za zbijanje šale u trenucima dokolice - istakao je lider SNSD-a.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog