Sport

Српски инвеститор Драган Шолак купио Саутемптон

Енглески фудбалски клуб Саутемптон потврдио је да је оснивач "Јунајтед групе" Драган Шолак, нови већински власник клуба.

Саутемптон је навео да је компанија "Sport republic", купила већински дио дионица од кинеског инвеститора Гаа Јишенга.

"Током протекле двије године, заједно са власницима дионица нашег клуба, били смо у потрази за новим партнером који ће водити клуб у будућности. Данас смо нашли савршено рјешење. 'Sport republic' је група искусних инвеститора, са великим искуством у елитном професионалном спорту. Такву комбинацију је веома тешко наћи, али задовољни смо што је постигнут договор који ће осигурати наш клуб на дуже стазе", наводи се у саопштењу првог човека Саутемптона, Мартина Семенса.

Семенс додаје да је енглески клуб пронашао партнере са великим амбицијама и разумијевањем шта Саутемптон представља. 

"Данас је нови почетак за нас са новом власничком групом. Пронашли смо партнере са великим амбицијама за будућност, али и оне који разумију шта Саутемптон представља и у ком правцу треба да иде. Наша стратегија је да идемо напријед држећи се планова које смо имали претходних година, али уз њихову подршку, то можемо постићи са једним новим фокусом и брзином. Као клуб, никада нисмо жељели да купујемо успјех, већ да га заслужимо. 'Sport republic' нам пружа моћ да унаприједимо своје операције на свим нивоима, и помоћи ће нам да стигнемо до успјеха за који наши људи вриједно раде и који наши навијачи заслужују. Сви у Саутемптону желе добродошлицу Драгану, Хенрику, Расмусу и осталим људима у наш клуб. Трагали смо за добрим људима са амбицијом који ће нас повести у нову еру и срећан сам што могу да потврдим да смо их пронашли", закључује Семенс.

"Моји партнери и ја имамо дугогодишње искуство у спорту и забавној индустрији и 'Sport republic' је основан са циљем да комбинује та експертска знања и донесе нешто једниствено на тржиште. Саутемптон има све квалитете које смо тражили у једној великој спортској организацији. То је клуб са изузетним менаџментом, изузетним развојем талената, тимом који игра атрактиван фудбал и који има посвећену базу навијача. Пресрећни смо због комплетирања ове аквизиције, што је први корак ка спровођењу наше инвестиционе стратегије. Саутемптон ће бити темељ организације коју планирамо да изградимо", наводи Драган Шолак.

 

Извор: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog