Sport

Nestvarni Jokić: Istorijskih 49 poena, tripl-dabl i pobjeda u produžetku (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobijedili su poslije produžetka Kliperse sa 130:128, što je režirao Nikola Jokić.

Pomijera MVP granice, ovaj put je ubacio čak 49 poena timu iz Los Anđelesa!

Dodao je 14 skokova i 10 asistencija, pa je zabilježio novi tripl-dabl i napravio dodatni stepenik na vječnoj listi ispred Džejmsa Hardena.

Ujedno, bilo je zanimljivo jer je najveći duel vodio sa hrvatskim igračem - Ivica Zubac nosio je igru Klipersa sa 32 poena i 10 skokova, ali nije mogao da isparira na kraju Somborcu. Podrša Jokiću bio je Gordon sa 28 poena.

Posebno je bio važan završni pas Jokića, preko cijelog terena je praktično pronašao Gordona u poziciji šuta za tri poena.

Uz nevjerovatnu asistenciju, posljednju 10, tako je i ovjerio tripl-dabl za istoriju!

Jokiću je ovo 67. tripl-dabl karijere, sedmi je na vječnoj listi, iza je Džejms Harden sa 65. U samo nekoliko utakmica je Jokić u 2022. ostavio Hardena iza sebe, slijedi napad na Vilta Čemberlena koji ima 78 tripl-dablova, ispred su Lebron Džejms, Džejson Kid, Medžik Džonson, Oskar Robertson i nedodirljiv će dugo biti Rasel Vestbruk koji se sada na 193.

Posebno pobjeda na značaju dobija zbog činjenice da je Denver gubio sa 108:100 u završnici i ipak je uspio da izboksuje produžetak. Gubili su Nagitsi i u dodatnom periodu igre, ali kada je bilo najvažnije, Jokić je cijelu odbranu gostiju presekao jednim dodavanjem poslije kog Gordon nije mogao da promaši.

 

Izvor: nova.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog