Republika Srpska

Прихваћен извјештај о раду агенције за развој малих и средњих предузећа


БАЊАЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске, прихватили су Извјештај о раду Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа за друго полугодиште 2008. године.

У Извјештају о раду наводи се да је Агенција у другом полугодишту 2008. године радила на формирању регионалних центара у Зворнику и Мркоњић Граду, ради стварања подстицајне климе за развој малих и средњих предузећа и интензивније заступљености Агенције на терену, а Агенција је пружала стручно-техничку помоћ општинама приликом оснивања локалних агенција за развој ових предузећа.

"Агенција је реализовала такмичења за најбољу пословну идеју из области омладинског предузетништва "УНИБЛ Старт-ап 2008" које се реализује на Универзитету у Бањалуци и "ХЕРЦ Старт-ап 2008" које се реализује на територији источне Херцеговине, а циљ ових пројеката је подстицање младих људи на самозапошљавање као и омогућавање младима који имају пословну идеју да је реализују", наведено је у информацији.

Агенција је покренула пројекте успостављања тзв. "бизнис инфо-центара" при одјељењима за привреду на Палама и у Источном Новом Сарајеву, као и на повезивању са другим институцијама РС које су кључне за развој малих и средњих предузећа као што су Инвестиционо-развојна банка РС, Завод за запошљавање РС, Агенција за развој источне Херцеговине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog