Sport

Еклстон: Сљедеће сезоне на стазама 26 болида

Власник Формуле 1 Берни Еклстон најављује да ће се сљедеће године у утркама такмичити 26 болида, те да ће систем златних медаља одређивати новог првака...
Еклстон је истакао да су за 2010. годину потврђене барем три нове екипе у Формули 1, укључујући и америчку екипу УСФ1. Ове сезоне, Свјетско првенство у Формули 1 почиње недељном утрком у Мелбоурну за Велику награду Аустралије, у којој ће се такмичити 10 екипа, односно 20 болида.
Еклстон је одбио објелоданити било какве информације у вези екипа с којима је контактирао за сљедећу сезону. Такође, најавио је да ће се систем златних медаља као критеријум за новог свјетског првака, који је био у плану већ за ову сезону, почети примјењивати од сљедеће.
- То је нешто о чему неће бити потребно с било киме дискутовати. Свјетска аутомобилистичка федерација (ФИА) и Удружење екипа Формуле 1 (ФОТА) биле су у договорима о новом систему (према броју првих мјеста) за одређивање коначног побједника већ за ову сезону, али је та идеја била одбачена јер су се побуниле екипе и њихови возачи. Екипама се тај план није свидио, радије су хтјели имати будаласт систем који није показао резултате које смо жељели остварити - изјавио је Еклстон.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog