Društvo

Адвокат од милион евра

БЕОГРАД - Највећи порески обвезник у Србији је адвокат у београдској општини Стари град, који је прошле године зарадио 95 милиона динара или милион евра, пише београдска "Политика".

Ријеч је о првим прелиминарним резултатима Пореске управе, којој је поменути адвокат доставио пријаву за плаћање годишњег пореза на доходак грађана, из којег се види да је његова мјесечна зарада у 2008. години била осам милиона динара или нешто мање од 100.000 евра.

"На основу 16 501 обрађених пријава за порез на доходак, међу првих 100 са највишим пријављеним приходима 86 је са територије Београда, десет из Новог Сада и четири из Крагујевца", рекао је за "Политику" помоћник директора Сектора за образовање и комуникацију Пореске управе Зоран Васић.

Васић је навео да на листи 100 особа са највећим примањима њих 19 није уписало своје занимање, 15 је менаџера, 13 дипломираних економиста, осам директора, по три адвоката и инжењера и два доктора наука.

Мушкарци убједљиво воде када је ријеч о зарадама, па тако на листи 100 особа са највећим примањима они заузимају 91 мјесто, а тек девет мјеста жене.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog