Politika

Позив предсједнику Кузмановићу да тражи смјену министра унутрашњих послова Станислава Чађе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Српска демократска странка позвала је данас предсједника Републике Српске Рајка Кузмановића да затражи смјену министра унутрашњих послова Станислава Чађе због, како су навели, непримјерене демонстрације силе и неоправдане акције полиције на Палама.


"Сличне акције у ранијем периоду правдане су покушајем хапшења Радована Караџића. Сада, када се он налази у Хагу, једини мотив може бити ометање припреме одбране кроз застрашивање Радована Караџића и притисак на његову породицу и грађане Пала", саопштено је из СДС-а.

СДС је позвао Народну скупштину РС да формира анкетни одбор који ће детаљно испитати наводе о, како је наведено, малтретирању породице Радована Караџића од полиције РС.

Припадници Специјалне јединице Министарства унутрашњих послова РС извршили су синоћ претрес породичне куће на Палама, у којој је био смјештен Радио "Свети Јован" чији је власник некада била Соња Караџић-Јовичевић, кћерка некадашњег предсједника РС Радована Караџића.

На Палама је јуче извршен и претрес стана Љубице Зелен-Керлета, свастике некадашњег предсједника РС Радована Караџића.

Директор Полиције РС Урош Пена рекао је Срни да се акција претреса стана Љубице Зелен-Керлета на Палама одвијала по налогу Суда БиХ и да су у акцији учествовали припадници МУП-а РС и истражиоци Хашког трибунала.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog