Društvo

Ипак аеродром у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Предсједик Републике Српске /РС/ Милорад Додик изјавио је данас у Требињу да Влада РС у потпуности подржава реализацију пројекта изградње аеродрома на Зупцима, те да је спремна да финансира све фазе овог пројекта.

"Док се не нађе стратешки партнер који би учествовао у реализацији овог пројекта, Влада је спремна да финансира и изградњу писте, a евентуално и зграде аеродрома", истакао је Додик и додао да очекује да ће се прије или послије тога придружити неки од стратешких партнера са којима су у току разговори.

Додик је нагласио да је реализација пројекта изградње аеродрома од велике важности не само за Требиње већ и за цијелу РС, али да је најосјетљивији тренутак у оквиру овог пројекта пројектовање и израда документације.

"Влада РС ће у овој години обезбиједити додатна стредства како би се наставило прикупљање потребне документације за реализацију овог пројекта, који неки већ доводе у питање", рекао је Додик.

Директор ЈП "Аеродром" Требиње Зоран Окиљ истакао је да је у завршној фази израда локацијске документације за подручје на којем је предвиђено да буде аеродром, као и израда студије навигационих услова, након чега се може кренути са фазом пројектовања.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog