Društvo

Ипак аеродром у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Предсједик Републике Српске /РС/ Милорад Додик изјавио је данас у Требињу да Влада РС у потпуности подржава реализацију пројекта изградње аеродрома на Зупцима, те да је спремна да финансира све фазе овог пројекта.

"Док се не нађе стратешки партнер који би учествовао у реализацији овог пројекта, Влада је спремна да финансира и изградњу писте, a евентуално и зграде аеродрома", истакао је Додик и додао да очекује да ће се прије или послије тога придружити неки од стратешких партнера са којима су у току разговори.

Додик је нагласио да је реализација пројекта изградње аеродрома од велике важности не само за Требиње већ и за цијелу РС, али да је најосјетљивији тренутак у оквиру овог пројекта пројектовање и израда документације.

"Влада РС ће у овој години обезбиједити додатна стредства како би се наставило прикупљање потребне документације за реализацију овог пројекта, који неки већ доводе у питање", рекао је Додик.

Директор ЈП "Аеродром" Требиње Зоран Окиљ истакао је да је у завршној фази израда локацијске документације за подручје на којем је предвиђено да буде аеродром, као и израда студије навигационих услова, након чега се може кренути са фазом пројектовања.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog