Politika

СНСД: Не подржавамо Тихића, већ причу о Уставу

БАЊАЛУКА - Делегат СНСД-а у Вијећу народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да су делегати ове странке подржали Одлуку о приступању реформи Устава БиХ да би се покренула прича о тој теми, а не да се подржи лидер СДА Сулејман Тихић.

"Делегати су гласали за то да се покрену разговори и обезбиједи најшири дио политичке јавности у БиХ на тему евентуалних промјена Устава, а шта ће проћи у парламенту зависи од тога да ли ће добити подршку свих учесника, односно народа. Немамо ниједног разлога да подржимо ову причу, да бисмо помогли Сулејману Тихићу, а поготво не видим зашто бисмо се петљали у ствари које се зову конгрес СДА", рекла је Мајкићева.

Она је, реагујући на саопштење СДС-а, у којем се тражи оставка посланика и делегата СНСД-а, који су гласали за Одлуку, додала да је њоме подржана прича о Уставу са препоруком прудске тројке.

"Надам се да СДС полази од тога да ће СНСД бранити РС онако како су је они бранили. Сигурна сам да су СНСД и њен лидер Милорад Додик највећи браниоци Српске и да неће бити усвојена ни подржана ниједна ствар која буде против РС", казала је Мајкићева.

Она је затражила да види било који аргумент зашто би делегати СНСД-а давали било какву подршку Сулејману Тихићу, додавши да вјерује да Милорад Живковић није био довољно информисан како се све одвијало, што је и одраз његове изјаве.

Дом народа парламента БиХ усвојио је 26. марта Одлуку о приступању измјенама Устава БиХ, а дан касније шеф Клуба посланика Партије демократског прогреса (ПДП) у Народној скупштини РС Бранислав Бореновић затражио је да се парламент Српске хитно изјасни о овој одлуци.

Члан Извршног одбора СНСД-а Милорад Живковић сматра брзоплетим начин на који је питање промјене Устава БиХ ушло у Парламентарну скупштину БиХ.

"То је урађено брзоплето и није у складу са оним шта се договарало. Делегати СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупшине БиХ ову одлуку неће подржати", истакао је Живковић на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog