Društvo

Брчко дистрикт признало Косово!?

БРЧКО - Тужилаштво Брчко дистрикта саопштило је да је до убацивања термина "Република Косово" у оптужницу против посланика Ћазима Дачаја дошло "усљед оптерећености и презаузетости текућим пословима" поступајућег тужиоца Садике Фатић.


Из овог правосудног органа тврде да коришћење таквог податка у оптужници нема никакве политичке конотације.

"У поступку испитивања осумњичени је дао своје генералије које су дословно пренесене у записник, а приликом сачињавања оптужнице, гдје је била прилика да је поступајући тужилац исправи, начињен је пропуст и механички су преузети подаци из записника о испитивању", наводи се у саопштењу из брчанског тужилаштва.

У оптужници против посланика у Скупштини Брчко дистрикта Ћазима Дачаја, која је подигнута 24. децембра 2008. године за кривотворење исправе, у генералијама оптуженог поступајући тужилац Садика Фатић навела је да је оптужени Дачај рођен "у насељу Крајк-Призрен, Република Косово".

На овај инцидент први су реаговали посланици СДС-а у Скупштини Брчко дистрикта.

Грађани Републике Српске би могли имати разумјевања за пропусте настале усљед замора људског материјала, али би се њихово мишљење најлакше исказало на сљедећи начин: Немојте да вам се понови!!

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog