Društvo

Коначно ријешена драма око случаја "Ковачевић"

ПИРОТ - Амерички амбасадор у Србији, Камерон Мантер, изјавио је у Пироту да му је драго што је америчко тужилаштво случај Миладина Ковачевића пребацило тужилаштву у Србији, наводећи и да су САД задовољне што ће Ковачевић "изаћи пред лице правде".


Мантер је на конференцији за новинаре, послије сусрета са предсједником општине Пирот Владаном Васићем, на питање да ли ће америчко правосуђе признати пресуду српског суда Миладину Ковачевићу, одговорио "да не зна све детаље" у вези са тим.

"Упутио бих вас на изјаву државног тужиоца америчког округа Брума Џералда Молена који је о том случају одлучивао, али оно што сам ја разумио јесте да смо ми случај пребацили и дали га у надлежност судства у Србији", рекао је Мантер.

Он је додао да је америчка страна "захвална Влади Србије, а нарочито Министарству правде Србије" у вези са случајем Ковачевић.

"Са њима смо уско сарађивали како бисмо се побринули да проблеми у вези са тим случајем у САД буду решени. Дакле ми смо веома задовољни сарадњом коју смо у овом случају имали", рекао је Мантер.

Миладин Ковачевић оптужен је у САД да је 4. маја 2008. године претукао колегу Брајана Штајнхауера у студентском клубу, а затим и да је фалсификовао пасош. Америчко државно тужилаштво у Њујорку одлучило је да уступи српском правосуђу случај Ковачевића, оптуженог у САД-у због напада на америчког студента Брајан Штајнхауера.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog