Društvo

Сарајево: Срби добијају отказе!

САРАЈЕВО - Троје отпуштених радника из Дирекције компаније "Лукоил БиХ" у Сарајеву тврде да су добили отказ само зато што су Срби.


Према тврдњи једног од отпуштених радника, троје отпуштених дошли су јуче на посао гдје су им изненада уручена рјешења о отказу уз образложење да због економске кризе остају без посла.

Он је "Независни новинама" рекао да више информација нису могли добити, јер им људи из обезбјеђења нису дозволили приступ иако су захтијевали објашњења да ли је национална припадност разлог за отказ зато што нико друге националности није отпуштен из Дирекције.

Према тврдњама отпуштених, испуњавали су све услове, а једно од њих има двије универзитетске дипломе.

Они напомињу да је чудно да нико други није био вишак у Дирекцији у којој сада нема ниједан Србин, због чега ће се јавити и Амбасади Руске Федерације.

Из компаније "Лукоил БиХ" потврдили су да је отпуштено троје радника српске националности, али не због етничке припадности већ због економских разлога.

"То је смијешна оптужба. Ова фирма је у стоодстотном руском власништву и бар по томе нема логике да Срби добију отказе. Ово троје отпуштених су Срби из Републике Српске и радили су у Дирекцији, а могло би се тако поставити и питање колико Бошњака ради у компанијама у РС", рекао је шеф Одсјека за персонал "Лукоил БиХ" Енвер Голош.

Голош је напоменуо да је девет радника вишак, те да су отпустили и два Бошњака, као и једног запосленика хрватске националности.

Он је навео да су у Дирекцији испоштовали уговоре о раду, јер су за троје отпуштених Срба исплаћене мартовске плате и доприноси и додао да ће добити и априлску плату 1. маја.

Голош је нагласио да су у свим секторима имали укупно седам запослених Срба и да су троје отпустили јер су вишак.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog