Politika

Шојгу и Коштуница: Космет неотуђиви дио Србије!

БЕОГРАД - Министар за ванредне ситуације Русије Сергеј Шојгу и предсједник Демократске странке Србије /ДСС/ Војислав Коштуница потврдили су данас у Београду досљедан и принципијелан став да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви дио Србије и да једнострано проглашење и признавање независности Косова представља акт најгрубљег кршења међународног права.


Коштуница је посебно нагласио важност даљег и јачег повезивања српске и руске привреде, јер економска сарадња са Русијом представља праву шансу за српску привреду да превазиђе велику економску кризу која све више погађа Србију, саопштено је из ДСС-а.

Коштуница је рекао да енергетски споразум између Србије и Русије већ даје резултате и да овај споразум омогућава да се прошири и интензивира привредна сарадња двије државе.

Шојгу је истакао да је Русија снажно заинтересована за даље унапређивање економске сарадње и проширивање свестране сарадње са Србијом, посебно у области културе.

Он је навео да је Русија спремно дочекала економску кризу, што јој омогућава да настави са инвестиционим плановима, и нагласио важност јачег повезивања српске и руске привреде, наводи се у саопштењу ДСС-а.

Шојгу је данашњу посјету Србији отпочео разговором са премијером Србије Мирком Цветковићем, у коме учествују и министар енергетике Петар Шкундрић и члан Управног одбора Нафтне индустрије Србије Душан Петровић.

Министар Шојгу ће се састати и са предсједником Србије Борисом Тадићем, министром спољних послова Вуком Јеремићем и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем, који заједно са руским министром предсједава Међувладином мјешовитом комисијом.

Шојгу и Дачић ће потписати Протокол о изузецима из режима слободне трговине између влада Србије и Руске Федерације.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog