Društvo

Србија: Опозиција и дио власти, траже реакцију на кризу

БЕОГРАД - Српска радикална странка је саопштила «да режим Бориса Тадића наставља да обмањује јавност тврдњама да мјере за смањивање буџетског дефицита неће довести до пораста инфлације».


Радикали захтијевају да Влада Србије, умјесто што доноси мјере које утичу на повећање инфлације, смањи расходе укидањем многобројних агенција које ионако обављају послове који су у надлежности министарстава.

Замјеник предсједника Српске напредне странке, Александар Вучић, рекао је на конференцији за новинаре да та странка захтијева од Владе Србије да јавно саопшти мјере за излазак земље из економске кризе.

Портпарол потпарол владајуће Демократске странке, Јелена Триван истакла је да у овом тренутку владајућа коалиција размишља о свим мјерама штедње и да је спремна на смањење министарстава уколико би то значило стварну уштеду.

Шеф посланичке групе СПС-ЈС (такође на позицији) у Скупштини Србије, Бранко Ружић, изјавио је да се СПС противи усвајању измјена закона о привредним коморама и залаже за широку јавну расправу са стручњацима која би резултирала новим прописом.

Посланичка група Демократске странке Србије, затражила је данас одржавање сједнице Скупштине Србије о економској кризи и мјерама за њено ублажавање.

Посланици ДСС су данас упутили писмо предсједнику парламента Славици Ђукић-Дејановић, и премијеру Србије Мирку Цветковићу, у коме су затражили да се у Скупштини отвори расправа о томе, обзиром да криза дубоко потреса Србију.

Ово је, наравно, редовна слика из Скупштине Србије, гдје опозиција, барем, добија прилику да се преко ситних вијести на крају страница дневних новина, или телевизијским извјештајима, огласи по питањима у којима се не слажу са владајућом већином.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog