Društvo

Пена: полиција чиста суза

БАЊАЛУКА - Полиција Републике Српске у току прошле године обавила је своје послове и задатке на веома високом нивоу, оцијенио је директор Полиције РС Урош Пена.


"То су рекли и они који цијене рад Полиције РС, значи и Влада и Народна скупштине и предсједник РС. С друге стране сви параметри који се тичу оцјене и процјене рада полиције говоре у том правцу", истакао је Пена.

Пена је навео да је у паду број кривичних дјела из области криминалитета и нарушавања јавног реда и мира, те да је смањен број саобраћајних незгода и погинулих у саобраћајним несрећама.

Пена сматра да Полиција РС има довољан број квалитетних кадрова, који су прошли обуке у различитим областима и да у потпуности може испунити задатке "због чега и постоји".

Он тврди да је сарадња између полицијских агенција у БиХ на високом нивоу и истиче да су највеће заједничке активности биле под директним надзором Полиције РС.

Говорећи о опремљености полиције, Пена је истакао да полиција, која има више од пет хиљада припадника, никада неће бити довољно опремљена, те да мора дијелити судбину свог народа и да не може тражити више него што други имају.

Он је истакао да вриједности које полиција штити, морају бити приоритет и да због тога она треба да буде боље опремљена, поготово када је ријеч о криминалистичко-техничком вјештачењу, опремању криминалистичких и полиција опште наделжности, као и специјалне јединице полиције.

 Полиција РС, броји 5.000 припадника

"Надам се да ће Влада чути моју поруку и да зна нашу опремљеност. Чини се ту доста, али сигурно има простора да се уради више", навео је Пена.

Пена је потврдио да је начелник Станице јавне безбједности Приједор, Горан Микановић, привремено удаљен с послова и задатака које је обављао и да је дисциплинском тужиоцу прослијеђена иницијатива за покретање дисциплинског поступка.

"Ријеч је о тешкој оптужби, и Јединица за професионалне стандарде морала је провести поступак, који је веома сложен као да се ради о кривичном дјелу. Сада имамо резултате и иницијатива за покретање дисциплинског поступка је прослијеђена дисциплинском тужиоцу", рекао је Пена.

Он је напоменуо да је Микановић имао и одређених резултата у раду које не треба заборавити.

Коментаришући посљедња дешавања у вези са Ципсом, директор Плиције РС је рекао да ти догађаји "апсолутно немају везе са Ципсом, јер је ријеч о старим личним документима".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog