Društvo

Народне кухиње у новом руху

НОВИ САД - Министар пољопривреде Србије Саша Драгин изјавио је да су неке српске прехрамбене компаније спремне да обезбиједе храну за народне кухиње у вриједности од милион евра.



"Разговарао сам с представницима неких компанија и они су изразили спремност да у владин пројекат оспособљавање народних кухиња у Србији обезбеде храну у вредности и до милион евра", изјавио је Драгин и додао да је оспособљавање постојећих народних кухиња додатна подршка пакету владиних мјера за борбу против економске кризе.

Он је истакао да у Србији има велики број грађана који имају право да се хране у народним кухињама, али да не иду у њих, "јер сматрају да им то руши њихово достојанство".

"Жеља нам је да се тај осећај превазиђе, као и да сви који су у стању потребе дођу у народну кухињу и у пријатном окружењу добију квалитетан оброк", истакао је Драгин за данашњи новосадски "Дневник".

У Србији има 59 народних кухиња, али већина не ради на потребном нивоу нити је у њима обезбјеђен избалансиран и здравствено безбједан топли оброк.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog