Društvo

До Титовог рођендана, обнавља му се кућа у Дрвару

ДРВАР - Обнова Спомен-комплекса и Музеја "25. мај 1944." требало би да буде завршена до 25. маја када ће бити обиљежено 65 година од десанта на Дрвар, рекла је начелник дрварске општине Анка Папак-Додиг.


Она је истакла да су финансијска средства за радове у износу од 236.000 КМ обезбиједили Министарство цивилних послова БиХ, Министарство просторног уређења Федерације БиХ и општина Дрвар.

Анка Папак-Додиг је подсјетила да је средствима Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) прије три године обновљена и Титова кућа, која је поново отворена 25. маја 2006. године, напоменувши да је сваке године од маја до септембра посјети између 3.000 и 4.000 туриста из свих република бивше СФРЈ.

Начелник општине Дрвар је напоменула, да је Титову пећину и Спомен-комплекс са са Музејом прије рата годишње посјећивало између 300.000 и 400.000 туриста из свих дијелова Југославије и иностранства.

Једино што је пропустила напоменути, јесте да се од тада промијенило име државе, њено уређење, а и екскурзије, када би се неким случајем и запутиле у Дрвар, морају проћи пасошку контролу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog