Društvo

Брус Вилис и Николас Кејџ у црногорској акцији

КОТОР - Институт за биологију Мора у Котору ангажоваће познате холивудске глумце ради промоције пројекта "Регионални центар за заштиту биодиверзитета Боке и Јужног Јадрана".


Црногорски медији преносе да ће у циљу промоције пројекта, Институт уз помоћ Уједињених нација ангажовати познате холивудске глумце попут Бруса Вилиса и Николаса Кејџа, који су већ промотери разних акција заштите природе и популаризације здраве хране.

Директор Института Александар Јоксимовић рекао је да је уобичајено да се у свијету велики научници и медијски познате личности радо укључују у пројекте, који имају за циљ очување животне средине.

"Врата института су увијек отворена за људе добре воље, јер смо сви на задатку очувања наше Боке, најљепшег залива свијета", казао је Јоксимовић.

Од представника организације Уједињених нација за пољопривреду и храну (ФАО), Генералне комисије за рибарство Медитерана и Комитета за аква културу потекла је идеја да у Институту за биологију мора у Котору буде основан регионални центар за заштиту биодиверзитета Боке и Јужног Јадрана.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog