Politika

Ko o чему, Јелко о Младићу

БЕОГРАД - Извјестилац Евопрског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је данас министру рада и социјалне политике Србије Расиму Љајићу да је за наставак европских интеграција ове државе, пуну примјену Прелазног трговинског споразума и ратификацију Споразума о стабилизацији и придруживању, неопходно хапшење Ратка Младића.


Кацин је подсјетио Љајића да је без тог услова веома тешко очекивати да Холандија промјени свој став о наставку процеса придруживања Србије ЕУ, али је одао признање Влади Србије за напоре које чини у циљу успјешног окончања сарадње са Хашким трибуналом, саопштено је из Љајићевог кабинета.

Љајић је обавијестио Кацина да Влада Србије улаже максималне напоре како би што прије успјешно окончала сарадњу са Хашким трибуналом и да су у циљу лоцирања и хапшења преостале двојице хашких оптуженика ангажовани сви расположиви капацитети надлежних служби и институција.

Љајић је изразио очекивање да ће ЕУ ускоро донијети одлуку о визној либерализацији за грађане Србије, док је Кацин напоменуо да је доношење такве одлуке техничка ствар и да очекује да ће споразум о либерализацији виза између ЕУ и Србије бити потписан најкасније до краја ове године, а да ће ступити на снагу у јануару 2010. године, наводи се у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog