Svijet

Обама: Нисмо у рату са исламом!

АНКАРА - Амерички предсједник Барак Обама поручио је данас муслиманском свијету да САД нису у рату са исламом, током своје прве међународне турнеје, на којој покушава да поправи углед Америке.


"Дозволите да ово кажем што је могуће јасније: САД нису и никада неће бити у рату са исламом", рекао је Обама у говору о различитим темама у турском парламенту.

Обама је подржао оснивање палестинске државе као начина за рјешење блискоисточног конфликта.

"САД снажно подржавају идеју о двије државе, Израела и Палестине, које живе једна поред друге у миру и безбједности", нагласио је амерички предсједник.

Главни палестински преговарач Саеб Ерекат поздраво је Обамине ријечи и рекао да се он овим снажно обавезао за остварење рјешења са двије државе.

Канцеларија израелског премијера Бењамина Нетањахуа саопштила је да је Израел посвећен постизању мира и да ће сарађивати са Обамином администрацијом у остварењу тог циља.

Предсједник САД рекао је да однос Америке са муслиманским свијетом не може и неће бити заснован само на противљењу Ал каиди.

"Залагаћемо се за широк ангажман заснован на заједничким интересима и узајамном поштовању. Пажљиво ћемо слушати, превазићи ћемо неразумијевање и наћи ћемо заједнички језик", рекао је Обама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog