Društvo

Нема података гдје је покопан Дража Михаиловић

БЕОГРАД - Српска тајна служба не располаже подацима који би указали на мјесто гдје је покопан вођа четничког покрета из Другог свјетског рата Драгољуб Дража Михаиловић.



Безбједносно-информативна агенција (БИА) у допису "Блицу" наводи да је у 2004. и 2005. години Архиву Србије трајно уступила збирке докумената које се односе на четнички покрет, као и материјале из досијеа Михаиловића.

У допису се наводи да је тадашња Служба државне безбједнсоти СР Србије предала у јулу 1982. године Врховном војном суду документацију са суђења генералу Драгољубу Михаиловићу 1946. године.

"У досадашњој, детаљној провери Агенција је установила да у својим документационим фондовима не располаже било каквим податком, информацијом, документом, у било којој форми који би указали на место где је покопан Михаиловић", наводи се у допису.

Лист наводи да у БИА-и не објашњавају да ли су Служба државне безбједности (СДБ) и ОЗНА, чији су насљедник, икада имале у посједу записник са извршења судске пресуде, који би морао да буде приложен уз судску пресуду, и указао на мјесто егзекуције.

Нема објашњења ни како је, под којим условима и када документација са суђења генералу Краљевске Војске Југославије доспјела у њихове руке, наводи лист.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog