Društvo

Глухаковић: "Зекстра-Делта" неће одустати од "Боске"

 БАЊАЛУКА - Представници Конзорцијума "Зекстра-Делта" из Београда доставиће данас Министарству трговине и туризма Републике Српске (РС) приједлог коначног рјешавања статусно-правних питања у вези са локалима који се налазе у приземљу Робне куће "Боска" у Бањалуци, потврдио је министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић.



Глухаковић је рекао да је овај приједлог резултат састанка који је јуче одржан у Министарству трговине и туризма РС на иницијативу Конзорцијума, а којем је присуствовао и менаџмент Робне куће "Боска".

"Договорили смо се да Конзорцијум данас у писаној форми достави Министарству приједлог коначног рјешавања, јер они имају индиције да ће ријешити сва статусно-правна питања у вези са локалима који се налазе у приземљу ове робне куће", истакао је Глухаковић.

Глухаковић је рекао да Влада РС на тај начин жели да добије једну врсту гаранције од Конзорцијума за раднике "Боске" да ова компанија не одустаје од куповине акција државног капитала Акционарског друштва "Боска".

"Вјерујем да ћемо данас добити позитиван одговор од Конзорцијума и да ћемо наставити врло конструктивне разговоре извјесније него до сада, у смислу да ће ова компанија ући у власништво робне куће", нагласио је Глухаковић.

Глухаковић је рекао да ће Министарство добити одговор од Конзорцијума о чему ће у четвртак, 9. априла, на сједници бити упозната Влада РС.

"Наш превасходни циљ јесте да добијемо гаранцију од Конзорцијума да ће, уколико се било шта догоди у вези са анексима уговора, бити измирене обавезе према радницима за три мјесеца ове године и све док не буде ријешен коначан улазак Конзорцијума у власништво акција `Боске`", каже Глухаковић.

Глухаковић је изразио увјерење да Конзорцијум "Зекстра-Делта" неће одустати од куповине државног капитала Робне куће "Боска".

Представници Конзорцијума "Зекстра-Делта" из Београда потписали 3. октобра прошле године у Бањалуци са министром трговине и туризма РС Предрагом Глухаковићем уговор о купопродаји 58 одсто државног капитала Робне куће "Боска" за 3 милиона евра. Купац се тада обавезао и за улагање од 40 милиона евра у ово предузеће.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog