Nauka

Исхраном до жељеног пола будућег дјетета

ПАРИЗ - Пол дјетета зависи од исхране мајке - тврде научници! Француски гинеколог Папе сматра да млијечни производи и мање соли доводе до рађања девојчица, а слано и слатко са већом вјероватноћом гаранатује дјечака. Све више љекара прихвата ту теорију.



Све више љекара сматра да је могуће изабрати пол дјетета конзумирањем одређених намирница, објавили су француски медији.


Модификација начина исхране мајке би, према мишљењу др Папе, гинеколога-акушера из породилишта "Пор-роајал" у Паризу, могла да утиче на пол новорођенчета.


Папе савјетује конзумирање млијечних производа и избјегавање намирница богатих сољу и калијумом уколико се жели девојчица, а конзумирање намирница богатих сољу и избјегавање млијечних производа и слаткиша уколико се прижељкује рођење дјечака.


Једно британско истраживање објављено лане у "Часопису Лондонске краљевске академије" показало је да исхрана богата калоријама у тренутку зачећа, као и конзумирање житарица за доручак, повећава шансе за рођење дјечака, а хипокалоријска исхрана (исхрана смањене калоријске вриједности) за рођење девојчице.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog