Društvo

Хипо банка: друштвена одговорност без обзира на кризу

БАЊА ЛУКА/ПРЊАВОР/ЛАКТАШИ - Хипо Алпе-Адриа-Банка а.д. Бања Лука, данас је у Прњавору и Лакташима уручила двије донације укупне вриједности 2.500,00 КМ, те тако наставила обимне активности на пољу друштвено одговорног дјеловања у локалним заједницама Републике Српске у 2009. години.


Донација књига, укупне вриједности 1.000,00 КМ, уручена је Народној библиотеци Прњавор. "У своје име и у име свих чланова „Народне библиотеке Прњавор" захваљујем се Хипо банци, која је овом донацијом обогатила књижни фонд наше библиотеке. Ради се о преко 80 наслова изузетно популарних и атрактивних издавача, који ће сигурно привући велики број наших корисника. Сам избор књига је одличан, пошто се ради о издањима која на иновативан начин третирају бројну проблематику дјеце и младих, а што ће свакако бити интересантно и њиховим родитељима, јер су садржаји врло едукативни." рекла је Бранкица Радоњић, директор библиотеке.

У исто вријеме, представници Хипо банке су у Лакташима донирали дидактичке играчке за дјечији вртић „Принцеза Катарина Карађорђевић" укупне вриједности 1.500,00 КМ. "Захваљујем се у име дјеце и нашег колектива Хипо банци на овако квалитетним, функционалним и надасве вриједним играчкама, и хвала им што улажу у дјецу јер је то улагање у будућност. Игра је водећа активност предшколског дјетета кроз коју се дјеца уче и развијају, а у томе им управо помажу овако осмишљене играчке.", рекла је Миљка Марић, директор вртића.

Хипо банка већ неколико година плански помаже рад институција широм РС које воде рачуна о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој социјалној и здраственој заштити.

"Врло је важно да привредни субјекти наставе да гаје културу друштвено одговорног дјеловања у својим локалним заједницама, упркос економској кризи, јер је данас сваки облик помоћи битан. Хипо банка на овај начин наставља да гради партнерски однос са локалним заједницама и грађанима јачајући обострано повјерење", изјавио је Зоран Кнежић, водитељ пословнице Хипо банке у Лакташима.

Хипо банка је од почетка 2009. реализовала шест донација, а до краја године планирано је око двадесет. И ове године издвојена су значајна средства на пољу донација које ће бити распоређене широм Републике Српске, а приоритет су и даље дјеца и институције које воде рачуна о њиховом организованом васпитно-образовном развоју и њиховој социјалној и здравственој заштити.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog