Društvo

Србија освјежава возни парк грађана

КРАГУЈЕВАЦ - Министар за економију и регионални развој Србије, Млађан Динкић, најавио је данас у Крагујевцу да би до 15. априла требао да почне програм замјене аутомобила "старо за ново" уз попуст од 1.000 евра, за куповину за аутомобила "фијат пунто" произведених у фабрици "Фијат аутомобили".


Он је истакао да би у овој фабрици у априлу требало да се произведе 1.000 "пунта", а у мају дупло више.

"Улажу се активности да више од 15 српских партнера учествује у производњи `пунта`,а намера нам је да наше српске фирме учествују у изради делова за овај аутомобил са 51 одсто", истакао је Динкић и додао да производња "пунта" може да крене пуном паром након нормализованог снабдијевање ове фабрике водом и гасом.

Динкић је заједно са државним секретаром за привреду и приватизацију, Небојшом Ћирићем, и њиховим сарадницима, присуствовао данашњем отварању новог погона тапацирнице у сусједном предузећу "Застава тапацирница", у чије опремање је већински власник ове фабрике, група "Фори" из Марибора, уложила око 280.000 евра.

Тим поводом градоначелник Крагујевца, Верољуб Стевановић, данас је организовао пријем, коме су сем Динкића и Ћирића, присуствовали градоначелник Велења Срећко Мех и привредници са овог подручја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog