Društvo

Домаће одмјењују Украјинке у проституцији

САРАЈЕВО - У БиХ прошле године идентифковано је 60 жртава трговине људима, што је за 19 жртава више него 2007, потврдио је Самир Ризво, државни координатор за борбу против трговине људима и илегалне имиграције у БиХ.


Ризво је навео да је међу жртвама 52 држављанке БиХ, и по четири из Украјине и Србије, те прецизирао да је то утврђено анализом прикупљених података од невладиних организација и органа за провођење закона и тужилаштва.

Он је нагласио да је прошле године забиљежен тренд раста броја домаћих, али и пад броја страних жртава трговине људима.

"Савјет министара БиХ усвојио Државни акциони план за спречавање трговине људима у БиХ за период од 2008. до 2012. године, јер је потребно настављати активности у борби портив трговине људима кроз институционализацију и даље јачање структура координације, побољшану помоћ жртвама, ефикасније кривично гоњење трговаца људима, те свеобухватан приступ усмјерен ка спречавању и сузбијању овог проблема", истакао је Ризво и додао да је забрињавајући податак да је већина домаћих жртава малољетна.

Шеф Тима за спречавање трговине људима у организацији жена "Лара" из Бијељине, Мара Радовановић, рекла је да "Лара" организује кампању у средњим школама, у 20 градова у БиХ, за које сматра да су најугроженији у погледу трговине људима.

Није наведено који су то градови.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog