Društvo

Још ништа конкретно о убиству Маузера

САРАЈЕВО - Љубиша Савић Маузер убијен је 7. јуна 2000. године у Бијељини, тако да је свака могућа истрага, била она у завршној фази или не, а поготово обзиром на функцију коју је Савић у том трену обављао - дебело закаснила. О оптужницама и пресудама да и не причамо.


Но, најновија вијест је да је истрага о убиству начелника Управе полиције Републике Српске, коју води Тужилаштво БиХ, ушла у завршну фазу. Детаљи неће бити доступни јавности, све до подизања оптужнице.

Истрагу води тужилац Божо Михајловић, који је у међувремену обезбиједио и нове свједоке који су видјели како се извршиоци злочина припремају за завршни чин.

"Као могући осумњичени за убиство Маузера спомињу се Влатко Мачар, који је убијен јануара 2008. године у експлозији испред његовог кафића `Омерта` у Палама, и Ђорђе Ждрале, који је ухапшен у Њемачкој и у фебруару изручен Суду БиХ".

Незванично се сазнаје да Тужилаштво БиХ располаже само доказима који су и прикупљени 2000. године, али су годинама занемаривани или скривани по налогу неких моћника.

Ријеч је о возилу и оружју које је кориштено при убиству, као и ДНК налазима рађеним у Београду, који су међувремену допуњени налазима прикупљеним савременијим методама анализе. Добро обавијештени извори тврде да су ти докази довољни за подизање оптужнице, те да је Мачар, као могући извршилац убиства и убијен по `закону` сицилијанске мафије, који обавезује на ћутање, а у жаргону се зове `омерта`.

Према истом извору, један од кључних услова за Маузерово убиство, могла би да буде његова намјера да се као начелник Управе полиције РС, у то вријеме обрачуна са криминалним круговима у Српској.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog