Društvo

Ухапшен отмичар Анте Јелавића

САРАЈЕВО - Припадници полиције Федерације БиХ ухасили су лице чији су иницијали В. М. (26) из Мостара због сумње да је са још неким лицима планирао и реализовао отмицу Анте Јелавића, кога је из Загреба успио пребацити на територију БиХ.


Поступајући у складу са наредбом Суда БиХ, службеници федералне Управе полиције извршили су претрес објеката за које се сумњало да је у њима био затворен Јелавић и у којима су пронађени трагови, као и средства којима је извршена његова отмица.

В.М., који је ухапшен у сарадњи са министарством унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона, уз службени извјештај предат је надлежном Тужилаштву на даље поступање.

Он је осумњичен да је починио кривично дјело узимање талаца, саопштено је из федералне Управе полиције.

Полиција из Федерација БиХ привела је раније двије особе из Мостара због могуће повезаности са отмицом Јелавића, које су након криминалистичке обраде пуштене.

Службеници Федералне управе полиције током викенда су у сарадњи са МУП Херцеговачко-неретванског кантона, а по налогу Суда БиХ, извршили претрес једне куће на простору општине Прозор-Рама за коју се сумња да је у њој привремено био заточен Јелавић.

Бивши хрватски члан Предсједништва БиХ киднапован је у сриједу, 8. априла, послијеподне испред хотела "Интернационал", који се налази недалеко од његовог стана у Загребу, а у четвртак око 22.00 часа дошао је сам у сједиште загребачке полиције, гдје је са њим обављен информативни разговор.

Јелавић тврди да је побјегао отмичарима захваљујући њиховој несмотрености, додавши да су га држали на подручју Раме у БиХ и да је ријеч о припадницима дијела загребачког криминалног миљеа.

У БиХ Јелавића чека поновљено суђење због малверзација новцем из Хрватске преко Херцеговачке банке у периоду од 1998. до 2001. године, а према првој пресуди, коју је у јулу 2006. године укинуло жалбено вијеће Суда БиХ, осуђен је на десет година затвора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog