Društvo

Саркози: Обама је неискусан, Запатеро глуп

ЛОНДОН - Француски председник Никола Саркози у уторак је ручао са групом посланика из више француских политичких странака и са њима доста отворено и несмотрено подијелио шта мисли о некима од својих колега.


За америчког предсједника Барака Обаму је рекао да је врло паметан и харизматичан, али и да је неодлучан и неискусан јер прије уласка у Бијелу кућу није био ни на челу једног министарства.

Саркози није поштедио ни неке од европских државника.

За шпанског премијера Хосеа Лусиа Родригеза Запатера примијетио је да није претјерано паметан. Јелисејска палата, одлучно демантује ове наводе, али извори који су присуствовали ручку потврђују да је Саркози то рекао.

У Мадриду, гдје Саркози до краја овог мјесеца иде у званичну, јуче је око тога владала ледена тишина.

Настојећи да себе прикаже као хероја борбе против глобалне економске кризе, француски предсједник je боцнуо и њемачку канцеларку Ангелу Меркел.

Рекао је да се она пред недавни самит Групе 20 у Лондону, приклонила његовим захтјевима тек пошто је схватила у каквом су стању њемачке банке и аутомобилска индустрија.

Мало је вјероватно да ће Саркози сада постати популарнији у очима канцеларке Меркел, коју иначе прилично иритирају Саркозијева хиперактивност и претјерана непосредност.

Лијепу реч је имао једино за италијанског премијера Силвија Берлусконија, коме је одао признање што је три пута побиједио на изборима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog