Politika

Додик: Нема ништа од четири ентитета

БИЈЕЉИНА - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да је РС довољно јака да се одупре свјетској економској кризи и политичким утицајима, "па макар она долазила и из Америке".


Премијер Српске је, гостујући синоћ у емисији Пулс Сузане Рађен-Тодорић на ТВ БН, оцијенио да је "РС стабилна и да зна шта хоће".

"РС није за провођење духа него слова Дејтона, а то су различите ствари од оних које су овдје годинама промовисане", рекао је Додик и додао да људи у РС немају разлога за бригу.

Додик каже да нема дилему да су "странци у БиХ недобронамјерни и да мисле да могу силом притиска да проведу одређене мјере", али да им је показано да то не могу.

Премијер Српске је навео да се то посебно показало у вези са питањем Брчко дистрикта, гдје је основи проблем био да је дистрикт власништво два ентитета.

"Брчко дистрикт је дио власништва и РС, и то се јасно зна", нагласио је Додик.

Додик је категорички одбио сваку причу о четири територијалне јединице у БиХ, и истакао да РС остаје недјељива.

Премијер Додик је објаснио да је свјесно дата подршка напорима Хрвата, мада они још не могу јавно да кажу да су за трећи ентитет.

Додик је истакао да то ни у ком случају не би промијенило ентитетско гласање, али би причу о територијалној организацији у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog