Sport

Партизан дио европског октобра у НБА?!

БЕОГРАД - Кошаркашки клуба Партизан добио је, према јављањима београдских медија, и прихватио понуду од Евролиге, да у октобру одигра утакмице са Денвер Нагитсима и Финикс Сансима.


Акција европског октобра у НБА траје већ неколико година. НБА тимови у склопу припрема за своје такмичење одиграју неколико мечева са најбољим европским екипама, што на европским, што на паркетима у САД. Партизан би, према најавама, наступио прво у Денверу, а затим у Аризони у мечу са Финиксом.

Неколико европских екипа, као што су ЦСКА и Барселона, побјеђивали су НБА екипе (Руси су добили Ел - ЕЈ Клиперсе, Шпанци Филаделфију), док је израелски Макаби у Торонту савладао Репторсе.

Партизан је добио ново велико признање. Најмлађа екипа и клуб са најмањим буџетом у елитном европском такмичењу одмјериће снаге са НБА тимовима у којима играју и неки легендарни кошаркаши, попут Шекил О' Нила и Стива Неша.

Навијачи на форумима већ замишљају дуеле: Ств Неш - Миленко Тепић, О' Нил - Славко Вранеш, Кармело Ентони - Урош Трипковић, Стодемајер - Лазми, Кемби - Величковић...

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog