Sport

Новак финалиста Монте Карла

 МОНТЕ КАРЛО - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале АТП турнира у Монте Карлу побједом над Швајцарцем Станисласом Вавринком у три сета - 4:6, 6:1, 6:3.


Трећи тенисер свијета изгубио је први сет, губио је и са 2:0 у трећем, али је успио да се врати, преокрене и сасвим заслужено прође у финале.

Ђоковић је током првог сета веома лоше сервирао (испод 50% убаченог првог сервиса), али је и поред тога успијевао да добије своје сервис гемове, највише захваљујући грешкама Швајцарца.

Српски тенисер заиграо је почетком другог сета знатно агресивније, добио је пет везаних гемова и повео са 5:0 уз два брејка. Вавринка је у шестом гему успио да се 'упише', али Новак је у наредном смирено одсервирао за 6:1 и 1:1 у сетовима.

Трећи гем био је веома дугачак. Новак је послије неколико сјајних поена успио да искористи другу брејк лопту у том дијелу и смањи, а потом и изједначи на 2:2.

У петом гему трећег сета Ђоковић је пропустио једну брејк лопту, потом је главни судија при резултату 40:40 погријешио и додијелио поен Вавринки, али то није утицало на Ђоковића који се поново изборио за брејк лопту, повео са 3:2, а потом и подврдио брејк.

Полуфинални меч трајао је два сата и 27 минута. Новаков противник у финалу биће Рафаел Надал, који је у два сета побиједио Ендија Марија - 6:2, 7:6 (7-4). Ђоковићу је то највећи успијех на турниру у Монте Карлу пошто је прошле године у полуфиналу предао меч Роџеру Федереру. Био је то осми меч Ђоковића и Вавринке и шеста побједа српског тенисера.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog