Politika

Солана и неслане шале с Јеремићем

БРИСЕЛ - Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Хавијер Солана и министар спољних послова Вук Јеремић сагласили су се да се блиском сарадњом Београда и Брисела могу превазићи потешкоће настале у вези са глобалном економском кризом и економском ситуацијом у Србији.


Јеремић и Солана разговарали су у Бриселу и о односима ЕУ и Србије, посебно о европској перспективи земље и могућностим за скору либерализацију визног режима за Србију и регион, наводи се у саопштењу из Брисела у којем се састанак оцјењује као "веома добар и пријатељски".

Шеф дипломатије Србије и високи представник ЕУ Солана и Јеремић поздравили су добру сарадњу ЕУ и Србије у вези са питањем Косова, укључујући и мисију Еулекса.

Састанак је био прилика да Солана и Јеремић разговарају и о цјелокупној ситуацији на западном Балкану, што је заправо једно велико мртво слово на папиру, ако се узме у обзир да је Хавијер Солана активно учествовао у нападу на Србију 1999. године. Чак и данас, када његова матична земља Шпанија не признаје Косово као независну државу, Солана наставља политику коју су НАТО и већина чланица ЕУ водили до сада.

И, наравно, као и сваки уцјењивач са Запада, прича о либерализацији визног режима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog