Društvo

На Косову све већи број Срба остаје без струје

ПРИШТИНА - Косовска енергетска корпорација (КЕК) данас је искуључила струју српском селу Прилужје у општини Вучитрн, затим Гораждевцу и Осојану.



Срби у Прилужју, Гораждевцу и Осојану остали су без струје, након што је јуче електроснадбдијевање прикинуто селима Добротин, Ливађе, те Доња и Горња Гуштерица у општини Липљан у централном дијелу Косова.

"У питању је невиђен притисак на преостале Србе", истакао је шеф посланичког Клуба Срба у Скупштини Косова Бојан Стојановић, чија је петочлана породица живи у Добротину.

Он каже да Срби не знају више коме да се обрате за рјешавање овог проблема.

"Ово је једноставно уцена, јер плаћање рачуна, на чему инсистирају у Косовској енергетској корпорацији, само је кап воде у мору", каже Стојановић.

Он наводи да више од 80 одсто Албанаца не плаћа струју, али је редовно имају.

"Не знам шта бисмо добили уколико склопимо уговоре, али очигледно да је то једино решење, јер је Влада Србије и њено министарство за Косово и Метохију, једноставно немоћна да нам помогне", каже Стојановић.

Мјештани Гораждевца, Осојана и Прилужја, који су јутрос остали без струје, упутили су писмо Влади Србије и мисији ЕУ на Косову, у којем апелују да им се пружи помоћ за превазилажење ове ситуације.

У писму је наведено да Албанци искључењем струје настоје да приморају Србе да признају независно Косово или да се иселе.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog