Svijet

(Не)гради се електрана у Албанији

БУДВА - Помоћник министра за животну средину, шумарство и водопривреду Албаније Александар Гаруљи изјавио је да албанска влада није предузела ни један званичан корак, нити је потписала било какав званични документ са Хрватском о изградњи нуклеарне централе на територији Албаније.


Након завршених билатералних сусрета са представницима комисије Црне Горе о Скадарском језеру и његовој заштити, Груљи је данас на конференцији за новинаре у хотелу „Авала" у Будви изјавио да су "све остало нагађања албанских и хрватских медија и у последње вријеме и медија у Црној Гори".

Према медијима Загреб и Хрватска преговарају о изградњи нуклеарне централе на територији Албаније поред Скадарског језера.

„Сваки корак, који се буде направио у будуће по питању изградње нуклеарне централе у Албанији, треба да прође кроз Међународну агенцију за атомску енергију (ИАЕА) у Бечу. И зато вас упућујем на њу, како би сазнали да ли постоји неки захтјев од стране Албаније о нечем таквом", казао је Гаруљи.

Помоћник министра туризма и заштите животне средине у Влади Црне Горе Синиша Станковић је саопштио новинарима да је ово министарство од МИП-а Црне Горе добило допис у коме је пренијет званичан деманти Хрватске, то јест надлежних институција о томе, да је вођен било какав разговор о заједничком пројекту изградње хрватско- албанске нуклеарне централе у Албанији.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog