Politika

Радмановић у Софији на самиту о гасу

САРАЈЕВО - У Софији данас почиње дводневни Енергетски самит под називом "Природни гас за Европу - сигурност и партнерство" у чијем раду ће, међу представницима укупно 28 земаља, учествовати и предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.


Радмановић ће о теми "Природни плин за Европу: сигурност и партнерство" говорити на предсједничкој сесији самита, најављено је из кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

На маргини самита предсједавајући Предсједништва БиХ имаће више билатералних сусрета са предсједницима других земаља, учесница скупа.

Током боравка у Бугарској Радмановић ће посјетити Цркву светих четрдесет мученика у Великом Трнову и положити цвијеће на гроб Светог Саве.

Циљ скупа у Софији јесте укључивање главних енергетских партнера ЕУ у дијалог о безбједном приступу енергији Уније, а очекује се учешће шефова влада и држава земаља југоисточне Европе, црноморске и каспијске области, централне Азије, земаља чланица ЕУ, САД, Русије, као и међународних финансијских институција.

Самит у Софији наставља се на дебату Другог стратешког извјештаја о енергији и укључује главне садашње и будуће снабдјеваче енергије.

Скупу присуствују и предсједник Србије Борис Тадић и црногорски предсједник Филип Вујановић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog