Politika

На Јахорини, о локалној самоуправи

СРПСКО САРАЈЕВО - На Јахорини данас почиње дводневни састанак чланова Владе са градоначелницима, начелницима и предсједницима скупштина градова Републике Српске, на којем ће бити разговарано о начинима за побољшање положаја јединица локалне самоуправе у Српској.


Данас, првог дана скупа, уводна излагања имаће предсједник РС Рајко Кузмановић, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, предсједник Владе Милорад Додик, министар управе и локалне самоуправе Зоран Липовац, те градоначелник Источног Сарајева и потпредсједник Савеза општина и градова РС Винко Радовановић.

Након тога биће разговарано о положају јединица локалне самоуправе, њиховом финансирању и мјерама Владе РС за ублажавање негативних ефеката свјетске економске кризе на привреду Српске, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе РС.

Програмом је предвиђено да ће сутра бити говора о остваривању надлежности јединица локалне самоуправе и њиховом учешћу у програмима који се финансирају из фондова ЕУ, а о демографској ситуацији и спровођењу пронаталитетних мјера и активности у РС учесницима скупа говориће предсједник Савјета за демографску политику РС Милорад Живковић и потпредсједник Савјета Драшко Маринковић.

Састанак, који ће бити одржан на иницијативу премијера Милорада Додика, организује Министарство управе и локалне самоуправе РС.

Скуп, који ће бити одржан у хотелу "Бистрица" на Јахорини, почиње данас у 15:00 часова, а претходно ће учесници дати изјаве за медије, док је за сутра у 12:00 часова планирана конференција за новинаре.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog