Društvo

Ранка Мишић на конференцији у Београду

БАЊА ЛУКА - Предсједник Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествује на дводневној међународној конференцији на тему "Социјална политика у свјетлу свјетске економске кризе", која је почела јуче у Београду.


Конференцију организују Министарства рада и социјалне политике Владе Србије, Центар за регионализацију из Новог Сада и њемачка Фондација "Фридрих Еберт".

Мишићева ће скуп упознати о ефектима свјетске економске кризе на привреду РС и о заједничким активностима Савеза синдиката РС, Владе и Уније удружења послодаваца на провођењу Мјера за ублажавање посљедица рецесије, саопштено је из Савеза синдиката РС.

У току дводневне конференције биће презентована и искуства о стању социјалног дијалога, те ублажавања посљедица глобалне економске кризе на животни стандард радника и грађана у земљама у региону.

Учесници ове конференције су министри рада и социјалне политике РС, ФБиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Словеније, Румуније и Мађарске, те предсједници националних синдиката поменутих земаља у региону.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog