Društvo

Додик отворио приватну клинику на Палама

ПАЛЕ - Предсједник Владе Републике Српске (РС) Милорад Додик данас је симболичним пресјецањем врпце на Палама званично отворио приватну клинику "Неовита", власника Слободана Ђерића.


Додик је изразио наду да ће ова клиника за заштиту здравља жена бити на добробит, прије свега, пацијената којима је оваква установа потребна.

"Ово је добар примјер како љубав према мјесту и струци може да окупи значајну пажњу, не само локалне, него и шире заједнице, те да се успостави клиника која у суштини представља базични интерес овог мјеста", рекао је Додик.

Он је оцијенио да Влада РС предњачи у региону по принципу афирмације јавно-приватног партнерства, истакавши да она мора да афирмише развој приватне праксе.

Према његовим ријечима, клиника "Неовита" ће сигурно наћи своје мјесто у финансирању од Фонда здравственог осигурања, како би на најбољи могући начин квалитетно, брзо и ефикасно пружала услуге свима онима којима је то потребно.

"Опрема на клиници је врхунска, организација на завидном нивоу и ова клиника може да послужи за примјер сличним установама у овом региону, РС, па чак и даље", поручио је Додик.

Власник клинике, доктор Слободан Ђерић истакао је да му је ово најдражи дан у животу, јер је успио да ријеши статус клинике, те захвалио премијеру који је, како је навео, разумио проблеме и нашао за сходно да их рјеши.

"Ја ћу се са својим сарадницима и екипом еминентних стручњака из Сремске Каменице на најбољи начин одужити грађанима Пала и сарајевско-романијске регије", поручио је Ђерић.

Он је подсјетио да је од прошле године, када је клиника почела са радом, на њој рођено 236 беба, а урађено више од 90 великих оперативних захвата код жена у општој или тоталној анестезији.

Ђерић је истакао да ова специјална клиника, која има капацитет осам кревета, до сада није имали проблема на стручном плану, те изразио наду да ће тако бити и у даљем раду.

"Битно је да нема стручних промашаја и да никада није дошао у питање нечији живот", рекао је Ђерић, додавши да је на овој клиници у сталном радном односу седам радника, док су по уговору о дјелу два радника.

Ђерић је истакао да клиника има добру опрему, као и једини мамограф на Палама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog