Društvo

Одбјегли тајландски премијер има пасош Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Бивши премијер Тајланда Таксин Шинаватра, који је у бјекству, користио је прошле седмице црногорски пасош за путовање у Либерију.


Објављено је да је Шинаватра, који је осуђен на двије године затвора, за путовање у Либерију, гдје је боравио од 20. до 23. априла, користио црногорски пасош са бројем И38кд3695.

Пасош са тим бројем је међу издатим новим црногорским пасошима, преносе црногорски електронски медији. Ти документи могу се издати искључиво црногорским држављанима, и то у Црној Гори и дипломатским представништвима у Њујорку и Франкфурту.

Помоћник министра унутрашњих послова Осман Субашић рекао је да не зна да ли је и коме издат пасош са тим бројем, али је навео да бројеви и слова путне исправе, коју је, како се тврди, користио бивши тајландски премијер, указују да је ријеч о црногорском пасошу.

Он је подсјетио да црногорски пасош могу добити само држављани Црне Горе, али и навео да се не могу саопштавати подаци о томе због Закона о заштити личних података.

"Није ријеч о државној тајни, али дужни смо да штитимо личне податке", навео је Субашић.

Бивши премијер Тајланда збачен је са власти у септембру 2006. године након војног удара због оптужби за корупцију и злоупотребу власти.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog