Društvo

Грци одликовали Небојшу Радмановића

АТИНА - Предсједник грчког парламента, Димитрис Сиоуфас, оцијенио је да ће посјета предсједавајућег Предсједништва БиХ Небојше Радмановића Грчкој, и разговори који су вођени, ојачати односе између два парламента и двије државе.


Сиоуфас је данас одликовао Радмановића Златном медаљом грчког парламента, истакавши да Грчка прати све напоре обнове БиХ, као и да жели да помогнемо њеном развоју на путу ка евроатлантским интеграцијама и подсјетио на одличне односе са парламентарцима БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изразио је задовољство што борави у парламенту Грчке за који је рекао да је колијевка демократије.

"Из те колијевке наш парламент може да научи много, а то већ радимо. Долазак ваших парламентараца побољшаће и улогу парламента БиХ", нагласио је Радмановић.

Он је навео да је БиХ сада неопходна подршка на путу ка евроатлантским интеграцијама, напоменувши да су представници БиХ подржани на европском путу који је њено опредјељење.

"Радује нас изјава предсједника Грчке Каролоса Папуљаса који сматра да читав западни Балкан треба да постане дио европских интеграција", нагласио је Радмановић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog