Društvo

Модрича пружила подршку „Унији европских градова"

МОДРИЧА- Начелник општине Модрича Младен Крекић и генерални секретар организације "Европски покрет у БиХ" Предраг Праштало потписали су данас Меморандум о партнерству и подршци у реализацији пројекта "Унија европских градова - Вишеградска група".


Модрича је овим потписивањем постала осми град који подржава "европски лоби", иницијативу коју покреће Европски покрет a коју подржавају предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, парламент БиХ, Амбасада Чешке, те делегације Европске комисије.

Праштало је нагласио да је циљ да се лобијем и заједничким наступом повежу амбасаде земаља чланица Европске уније, локалне заједнице, пословни сектор и представници власти у БиХ, како би се успоставили различити облици сарадње са крајњим циљем убрзања Европских процеса у БиХ.

Крекић очекује да ће приступањем иницијативи "европски лоби" ова општина лакше реализовати пројекте властитог развоја и истакао да је циљ Модриче да аплицира пројекте из области пољопривреде и инфраструктуре.

Меморандум о разумијевању и подршци Европском покрету до сада су потписале општине Зворник, Витез, Грачаница, Зеница и Пале а наредних дана Лакташи, Градачац, Бихаћ, Сребреница и Градишка.

Од европских земаља пројекат подржавају Чешка, Словачка, Мађарска, Пољска, Словенија, Норвешка, Данска и Шведска.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog