Kultura

Бошко Беук: Јачи смо од Ленија Кревица

"Овај догађај је по квалитету много јачи од нпр. концерта Ленија Кревица, а са десет бендова, колико би требало да наступа током два дана фестивала, цијена цјелокупне манифестације је упола мања од оне која је предвиђена поводом доласка Кревица" истакао је Бошко Беук, продуцент Бања Лука Рок Опен Ер Фестивала 2009'


Он ће се ове године одржати по први пут, и то 17. и 18. јула. За сада, од представника општинских и републичких власти, једино је подржала Административна служба града Бања Лука, док се организатори надају да ће добити одређена финансијска средства и од Владе Републике Српске, истакнуто је на данас одржаној конференцији за штампу организатора фестивала.

На фестивалу ће наступати неки од познатих рок бендова, како са свјетске тако и са регионалне и домаће музичке сцене. Уз бендове Јурајах Хип, БЦ свит, те њемачки бенд 'Кво', од регионалних звијезда за сада су договорени доласци група 'Атомско склониште' и 'Дивље јагоде', из Бање Луке ће наступити 'Балкан Екпрес' и још четири групе.

Првобитно фестивал је требао да буде одржан на аутодрому Залужани, надомак Бање Луке, али како је речено на конференцији, због неразумјевања ширег друштвеног слоја и чињенице да не постоје адекватни услови попут заштитне ограде, одлучено је да се мјесто одржавања пресели у тврђаву Кастел и то не на мјесто љетне позорнице, него у кругу игралишта гдје ће моћи да стане и до 10 000 људи.

Да би повећали аутентичност фестивала организатори су најавили и употребу посебног фестивалског новца тзв. Кастелоне, а умјесто печатирања сви посјетиоци ће добијати наруквице, са којима ће моћи улазити и излазити са концерата по жељи.

За вјерене љубитеље рок музике предвиђена су и два дана када ће се улазнице продавати по промотивним цијенама од 30 КМ за оба дана, а улазнице се могу купити и преко интернета.
Све о групама које ће наступати на фестивалу и осталим детаљима можете пронаћи на www.blrockopen.com.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog