Svijet

Доживотна за албанског терористу у САД

ЊУЈОРК - Албанац Дритан Дука осуђен је данас на доживотну робију због планирања напада на америчку војну базу Форт Диксон с намјером да убију војнике и Тужилаштво тврди да су били инспирисани идејом покретањем џихада против САД.


Дритан Дука и његова браћа Шаин и Ељвир, који су живјели у Њу Џерзију, налазе се међу пет муслимана оптужених у децембру за панирање оружаног напада на Форт Дикс удаљен око 64 километра источно од града Филаделфије.

"У случају овог оптуженог доказа о његовој кривици има и превише. Није исказао ни најмање кајања због онога што је учинио и кроз шта су морала да пролазе његова дјеца. Нема никакве сумње да је он на слободи опет би наставио истим путем. Ове је заиста риједак злочин", рекао је судија Роберт Куглер изричући Дуки казну затвора у трајању од 30 година.

Дука који је илегални имигрант прочитао је саопштење на енглеском језику у којем наводи да је жртва завјере америчке владе.

Шаину Дуки казна ће бити изречена касније.

Ељвиру Дуки, Мухамеду Шневеру, који је поријеклом из Јордана а возио је такси у Филаделфији и Сердару татару поријеклом из Турске казна ће такође бити касније изречена.

Адвокати одбране наводе да су оптужени можда користили језик џијхада али да нису имали намјеру нити капацитет да изведу сличан напад.

Ухапшени су у мају 2007. године након 14-мјесечне истраге током које се двоје агената Федералног истражног бироа /ФБИ/ инфилтрирало у групу при чему су добавили аудио и видео снимке.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog