Svijet

Шпанија: Милион евра против свињске куге

МАДРИД - Шпанска влада саопштила је да ће Мексику дати милион евра помоћи, за борбу против појаве свињског грипа, за којег се сумња да је однио више од 150 људских живота, док се вирус проширио и на друге земље.


У саопштењу шпанског Министарства здравља наводи се да ће новац бити пребачен преко шпанске Агенције за међународну сарадњу и додаје да би додатна помоћ могла бити пружена путем опреме и стручних савјета.

Раније је шпански премијер Хозе Луис Родригез запатеро рекао да је његова влада "вољна да сарађује и помогне Мексику како би имао додатне ресурсе како би се суочио са ризиком од ширења епидемије".

"Требамо сарађивати са земљама које имају више потешкоће, углавном при томе мислим на Мексико", рекао је Запатеро на заједничкој конференцији са француским предсједником Николом Саркозијем у Мадриду.

Шпанија је данас потврдила и други случај свињског грипа те да се за 32 лица сумња да имају ово обољење након посјете Мексику. Мексико је данас саопштио број жртава вируса, који се попео на 152, док је под надзором 1.614 пацијената.

САД за сада имају 64 потврђена случаја свињског грипа.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog